Usluga dovoza i unosa po narudžbi

Ulaskom Hrvatske u EU, postupak oko unosa rabljenih vozila prilagođen je standardima Europske unije te se uvelike razlikuje od prijašnjeg. Obzirom da je Hrvatska postala dio jedinstvenog tržišta EU (otuda i naziv unos umjesto uvoz) prilikom unosa vozilo se ne prijavljuje na graničnom prijelazu nego je potrebno zatražiti obračun posebnog poreza na motorna vozila (u daljnjem tekstu PPMV). Također, za sva vozila koja su bila registrirana na području EU više nije potreban dokument EUR1.

PPMV se dobiva na temelju osnovice za izračun odnosno tržišne vrijednosti vozila (prema katalogu eurotax-a), a sastoji se od dva dijela. Prvi dio je porez na vrijednost vozila, a drugi na emisiju CO2 koji se dijeli na dizelske i benzinske motore. Tablica kategorija može se pronaći u zakonu o posebnom porezu na motorna vozila.

Unos vozila ima svoju proceduru i većini građana nije aktivnost kojom se bave pa samim time predstavlja svojevrsnu enigmu. Unos od pravne osobe ili fizičke, kao pravna ili fizička, PDV, potrebni dokumenti, traženje rabljenog izvan granica HR, planiranje putovanja, troškovi planirani i neplanirani, sve to može utjecati na konačan rezultat i cijenu nabave vozila.

Mnogi se kupci iz tog razloga ovaj dio odlučuju prepustiti tvrtkama koje se profesionalno bave tim poslom.

Iz tog razloga tvrtka CARS TEAM NUERNBERG pruža uslugu dovoza i unosa onim klijentima koji su za sebe pronašli vozilo na nekom od web portala inozemnih ponuđača.

Za Vas ćemo izvršiti kompletnu provjeru dokumenata i stanja pronađenog vozila te odraditi sve potrebne radnje da vozilo bezbrižno stigne na Vašu adresu te da postanete vlasnikom istog.

Kontaktirajte nas…